post-title Nieuwe voorzitter OOG

Nieuwe voorzitter OOG

Nieuwe voorzitter OOG

Nieuwe voorzitter OOG

“Ik loop al bijna een jaar mee om in de keuken van mijn geliefde stad mee te kijken en ga nu iemand opvolgen die dit al 30 jaar heeft gedaan. Door mijn werk heb ik veel steden aan de achterkant leren kennen, maar kende eigenlijk mijn eigen stad waar ik vandaan kom niet. Hoe leuk is het om te zien hoe de gerechten uit deze keuken gemaakt worden!”

“Door Judith van Koters ben ik eigenlijk in deze functie gerold”, zegt Ruurt van der Wel, de nieuwe voorzitter van de winkeliersvereniging OOG. “Ik kwam nog wel eens op zaterdag met mijn vrouw Gwen bij haar in de winkel voor onze kleine meiden. Ze vertelde dat ze bij het OOG al langer op zoek waren naar iemand binnen de ondernemerskring die de functie van Ron Berks wilde overnemen.”

Met zijn ervaring als city-marketeer en ervaring bij de lokale politiek (D66), was deze functie voor Ruurt een welkome toevoeging om zijn eigen stad en vooral de mensen ‘erachter’ beter te leren kennen. “Wel als ‘Adje-interim’ hoor”, voegt hij toe, ”ik zie het als een tussenperiode tot er een andere voorzitter is gevonden. Dit heeft mede te maken met mijn interesse om de politiek in te gaan. Dat heb ik altijd al gewild, alleen weet ik nog niet wanneer. ”
Als we vragen waar deze interesse vandaan komt, vertelt Ruurt dat deze ervan jongs af aan is. “De politieke debatten op tv verkoos ik vroeger al boven het kijken naar een goede film. Het tactische spel intrigeert me enorm. Wim Kok als staatsman was mijn grote voorbeeld.” Na zijn middelbareschooltijd is Ruurt de Lerarenopleiding Economie in Rotterdam gaan volgen en heeft een aantal jaar als docent economie voor de klas gestaan. “Op mijn oude school zelfs, het Willibrord-college”, lacht hij, “hoe leuk is het om ook hier een kijkje in de keuken te krijgen van iets waar je al jaren kwam!”

Toch veranderde Ruurt na een aantal jaar van baan. Hij wilde iets met marketing gaan doen en ging aan de slag als marketeer, onder andere bij VVV Zeeland. Sinds vijf jaar is hij city-marketeer in Bergen op Zoom en bijna 3 jaar bestuurslid bij Netwerk Citymarketing Nederland. Daardoor komt hij veel in andere steden in Nederland en hoort wat er gaande is. “Ik heb een fascinatie voor steden en In mijn vrije tijd ga ik ook liever op stedentrip dan dat je me in de natuur vindt. Zo werd de rondreis met Gwen door Italië, vooral één grote stedentrip. Inmiddels heb ik al heel wat steden en musea gezien in de wereld. Wat me het meest intrigeert is de dynamiek van een stad. In de grote steden ervaar je hoe klein je bent, terwijl het trotse gevoel dat je er rond loopt je juist heel groot maakt. In Peking was dat gevoel het extreemst”

Ruurt is opgegroeid in ’s Gravenpolder, maar woont al jaren in Goes en voelt zich een echte Goesenaar. “Als Goesenaar mogen we best trots zijn op onze stad. In elke stad gaan er dingen niet goed, maar soms is het ook hoe je ernaar kijkt. Het kan altijd beter, maar we moeten niet vergeten dat we in Goes ook veel dingen goed op orde hebben, zeker als ik het vergelijk met andere steden. De manier waarop we dingen kunnen verbeteren, daar wil ik me graag voor inzetten als OOG-bestuur.

Het gaat niet alleen over bloembakken en sfeerverlichting, maar vooral over hoe we Goes als stad aantrekkelijker kunnen maken om te bezoeken.” Bij het maandelijks overleg met de gemeente worden lopende zaken besproken die de binnenstad aangaan. Daarbij worden er met Horeca Goes en Citymarketing Goes evenementen georganiseerd en meegedacht over budgetten en beleid. “Het contact met de winkeliers en het signaleren van dingen die in de binnenstad plaatsvinden is belangrijk. Helaas is het nu in corona-tijd niet mogelijk om bijeenkomsten, zoals het ondernemersontbijt, te kunnen organiseren.” Ruurt heeft als nieuwe voorzitter erg veel zin om de winkeliers van Goes te gaan vertegenwoordigen bij OOG. “We willen graag nog meer laten zien als winkeliersvereniging wat we voor de stad kunnen betekenen en ik draag daar graag mijn steentje aan bij.”

We maken nog even een ‘blije’ foto, uiteraard op een mooie herkenbare plek in de binnenstad!
Ruurt, veel succes in je nieuwe functie als voorzitter!