post-title Idee voor Horeca Goes…

Idee voor Horeca Goes…

Idee voor Horeca Goes…

Idee voor Horeca Goes…

Wij zagen het volgende bericht langskomen bij onze collega’s van Wij zijn de Stad. Het gaat om een idee om een deel van de horeca de crisis door te helpen. Het is een idee dat mogelijk een oplossing is voor het ruimteprobleem dat ongetwijfeld gaat ontstaan als restaurants en cafés straks weer open mogen, maar tegelijkertijd rekening moeten houden met die anderhalve meter. Dat wordt voor veel zaken een probleem.

Het idee luidt als volgt:

Als mensen straks meer afstand moeten houden in de horeca, komen er minder mensen in de restaurants en cafés. Het idee is om dit op te lossen door méér ruimte te creëren voor de horeca zodat ze hetzelfde aantal mensen kunnen blijven bedienen als voor de crisis. Dat kan door tijdelijk buiten- en binnenruimtes in de stad geschikt te maken voor de horeca van 20 mei tot 1 september 2020. 

De voorbereiding van het eten en drinken gebeurt in de huidige locaties, maar het uitserveren vindt plaats in galeries, particuliere woningen, leegstaande kerken of bedrijfspanden die tijdelijk omgevormd worden tot restaurant of café. Grote pleinen kunnen tijdelijk fungeren als terras.

Voor Goes zou de Grote of Maria Magdalenakerk bijvoorbeeld een optie kunnen zijn. Elke week of alleen het weekend een paar restaurants de catering laten verzorgen en elke week rouleren met andere horecazaken. Dan heb je een mooie locatie waar ruimte gecreëerd kan worden en men samen kan werken.

Wellicht een goed idee voor de horeca in Goes? Uiteraard moet de horeca in Goes zelf enthousiast zijn en de Gemeente Goes is nodig om te faciliteren en de maatregelen te versoepelen. Eigenaars van vastgoed en grote tuinen zouden belangeloos mee moeten willen werken. Er zijn mensen nodig die alles coördineren en zorgen dat de veiligheid nergens in het geding komt. 

Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het ons weten via info@zogoes.nl.

Gerelateerd artikel op Wij zijn de Stad:
https://www.facebook.com/wijzijndestadmiddelburg/posts/2994784757296176?__tn__=K-R

Over de aanpak in Vilnius: