Deze site maakt gebruik van technische cookies en de cookies welke worden geplaatst door Google Analytics. Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw browser. Houdt u er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

Akkoord

Lunchcafe/Brasserie 'De Bult'

Lunchcafe/Brasserie 'De Bult'

“Bie de Bulte”, vertelt Linda Rijk-Kempe, “zo noemden ze in de volksmond dit deel van de Oostwal. De steile helling aan het eind van de Gasthuisstraat is in 1955 afgegraven.” Lunchcafe/Brasserie 'De Bult'vonden Ronnie en Linda Rijk dan ook een gepaste naam voor het lunchcafé, dat zij in juli 1991 overnamen. “We begonnen heel klein, met een kok en een meisje voor in de bediening. Ronnie werkte toen nog voor de NS en is in 1994 naar de horeca overgestapt”, zegt Linda lachend over het woordgrapje. Als jonge, maar al ervaren horecavrouw, runde Linda de eerste jaren ‘De Bult’ alleen. Ronnie opende in 2001 ‘Heart Break Café’ op de Grote Markt (voorheen ‘Café Flora’) en in 2006 het kleine rockcafé ‘Backstage’ aan de Magdalenastraat (nu ’t Gansje’). ‘De Bult’ groeide zo hard dat Ronnie in 2007 besloot zich geheel in te zetten voor ‘de Bult’.

“We hebben in al die tijd best wat verbouwingen gehad”, zegt Ronnie trots. “Bij de laatste grootste verbouwing in 2016, waarbij we het pand van slagerij Cees Mol erbij hebben betrokken, zijn we geen dag dicht geweest.” De basis van het bestaande concept van het lunchcafé is doorgetrokken naar het nieuwe gedeelte. Met vernieuwende accenten is er een mooie mix ontstaan tussen oud en nieuw. Inmiddels heeft het lunchcafé ruimte voor 125 plaatsen binnen en 100 plaatsen buiten. ‘De Bult’ is nog steeds laagdrempelig en toegankelijk voor een breed publiek, van ‘Jan met de pet’ tot families met kinderen, van jong tot oud.

“Men komt hier ‘een hapje eten’ of ‘gezellig uit eten’. Alle gerechten zijn huisgemaakt en uiteraard vers, zoveel mogelijk bereid met lokale producten. Want waarom zouden we Tilapia-filet op het menu zetten als we de vis vers uit de Oosterschelde kunnen serveren?” Vrolijk vertelt Linda ons dat ze vorig jaar de prijs hebben gekregen voor het beste Zeeuwse leerbedrijf voor MBO-studenten in de categorie horeca. “Ze komen hier graag in de leer, we zijn streng, maar maken tijd vrij om ze hier grondig op te leiden. Je moet het doen als team, en als je ze erbij betrekt, dan werken ze voor je!” 
Er is dan ook weinig verloop in personeel, wat best bijzonder is in de huidige horeca. “Ik ben best kritisch……eh zeg maar perfectionistisch”, zegt Ronnie voorzichtig. “Is er iets niet schoon in de keuken, of wordt er onnodig iets weggegooid, dan wijst Ronnie hier naar”, vult Linda hem aan. “Zo proberen wij ons team scherp te houden en altijd de puntjes op de i te zetten.”

Dat het ondernemersbloed door de aderen stroomt bij Linda en Ronnie, merken we tijdens ons hele gesprek. Ze houden de nieuwste trends bij, doen overal nieuwe ideeën op en vullen elkaar aan in het ondernemen. Ze vertellen ons enthousiast over de Brandbier proeverijen die ze regelmatig geven, over de Business Club Kloetinge waarvan ze lid zijn en waar ze de catering voor doen. Over de Contacta waar ze al vier jaar samen met de Vierlinden het horecaplein voor de Business Club draaien en de samenwerking met Gastvrij en om de hoek, de ondernemers uit de straat. “Samenwerken is belangrijk, je moet elkaar versterken in de binnenstad!”

Meer foto's, zie het artikel op Facebook